T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi

3. Geleneksel "Aşure Günü" Düzenlendi...


            Aşure Günü Geleneği, Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak unsurlardandır. Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu "aşure" adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Aşure Günü Geleneği; bu yemeğin paylaşılması, geleneğe ilişkin anlatıları ve geleneksel uygulamaları içerir. Gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır.

Bu kapsamda birlik ve beraberliği ifade eden Muharrem ayı münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından artık geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü olan “Aşure Etkinliği” düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandasın katılımıyla düzenlenen etkinlikte aşure ikram edildi.

  • IMG_3489..
  • IMG_3468..
  • IMG_3460..
  • IMG_3455..
  • IMG_3454..
  • IMG_3449..
  • IMG_3442..
  • IMG_3441..